وزیر آموزش و پرورش در سخنرانی خطبه های پیش از نماز جمعه تهران؛

استفاده از مشورت مردم در تصمیم‌گیری‌ها از برکات شوراهای آموزش و پرورش است

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه استفاده از مشورت مردم برای حکمرانی از اهداف تشکیل شوراهای آموزش و پرورش است، ساخت نصف کلای‌های درس در کشور توسط خیرین مدرسه‌ساز را یکی از برکات مشارکت مردم در حوزه آموزش و پرورش بیان کرد.

به نقل از خبرگزاري پانا، یوسف نوری در سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه تهران ضمن گرامیداشت هفته شوراهای آموزش و پرورش (۲۴ تا ۳۰ دی) و تبریک پیشاپیش به مناسبت دهه فجر و حلول ماه رجب اظهار کرد: در منظومه نظام اسلامی به ویژه انقلاب اسلامی و حکمرانی نظام، یکی از دستورات خداوند به وجود مبارک پیامبر در آیه ۱۵۹ سوره آل عمران، مشورت است.

وی با بیان اینکه مشورت در واقع گرفتن نظرات مردم است که در سیره ائمه(ع) و پیامبر(ص) به خوبی دیده شده و یکی از اتفاقات بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: زمانی که نظر مردم را گرفته شود، حکمرانی پایه و قوام بیشتری پیدا می‌کند و کارها مورد قبول مردم خواهد بود.

نوری با بیان اینکه استفاده از نظرات مردم در نظام اسلامی و جمهوری اسلامی که متاثر از حکومت اسلامی است در سیره امام خمینی(ره) به خوبی دیده شد، افزود: امام راحل وقتی می‌خواهند حکومت را تشکیل دهند حتی نام حکومت را به مشارکت می‌گذارند و از مردم انقلابی و متدین نظر خواهی می‌کنند و ایشان بعد از تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی برای تدوین قانون اساسی باز هم از مردم مشورت می‌گیرند و بالاترین قانون کشور را به رفراندوم می‌گذارند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه استفاده از مشورت مردم در سایر ارکان کشور از جمله انتخاب رئیس‌جمهوری، نمایندگان مجلس، شوراهای اسلامی شهر و روستا و... نیز در سیره امام راحل در حد اعلی دیده شده است، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی هم همین مشی را به ما نشان دادند و اوج آن در بیانیه گام دوم انقلاب است که سومین برکت انقلاب را مشارکت مردم در امور سیاسی و اجتماعی بیان می‌کنند.

وی با اشاره به تاسیس شوراهای آموزش و پرورش که قانون آن در سال ۷۳ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، گفت: قانون شوراهای آموزش و پرورش دارای ۲۳ ماده است که در ماده یک‌، مردم را به مشارکت دعوت می‌کند و تصمیم‌گیری در حوزه آموزش و پرورش به استان‌ها، شهرستان‌ها و مناطق سپرده شده است.

وی با بیان اینکه شوراهای آموزش و پرورش کشور بیش از ۹۴۰۰ نفر عضو دارد، اظهار کرد: بیش از ۵ هزار جلسه شورای آموزش و پرورش در سال گذشته در کشور تشکیل شده و یکی از برکات این شورا که در حوزه پرورشی، آموزشی و زیرساختی است این بوده این است که مجمع خیرین مدرسه‌ساز کشور در سال ۷۷ ایجاد شد.

نوری با بیان اینکه از هر ۲ کلاس درس، یک کلاس را خیرین مدرسه‌ساز می‌سازند، بیان کرد: طی هفته گذشته تاکنون جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در ۲ استان برگزار شده که خیرین در استان اصفهان ۱۱۰۰ میلیارد و در استان هرمزگان ۷۰۰ میلیارد تومان برای ساخت مدارس، تعهد کزده‌اند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: این همان مردمی هستند که وقتی جنگ بر ما تحمیل شد در میدان‌های نبرد حضور پیدا کردند و توانستند رویدادی را رقم بزنند که پیامد آن این است که ما امروز در دنیا پرچم استقلال را با زعامت رهبر معظم انقلاب اسلامی برافراشته‌ایم.

وی با اشاره به اقدام اخیر پارلمان انگلیس در قرار دادن سپاه در لیست مراکز تروریستی خاطرنشان کرد: آن‌ها از این گله‌مند هستند که ما پرچم استقلال را برافراشته‌ایم و سپاه، یکی از نهادهایی است در در زمان جنگ تحمیلی، مردم را بسیج کرد به‌گونه‌ای که هم امنیت انقلاب حفظ شد و هم بعد از جنگ تحمیلی سبب صدور این جریان مردمی به دیگر کشورها با عنوان جبهه مقاومت شد و آن‌ها از این می‌ترسند.

نوری تصریح کرد: سپاه، نیروی رسمی کشور است و آن‌ها حق این کار را ندارند و ما از این نهاد رسمی کشور حمایت می‌کنیم و در این نهاد نقش‌آفرینی خواهیم کرد و اقدام پارلمان انگلیس را محکوم می‌کنیم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه شورای آموزش و پرورش استان‌ها با حضور استانداران تشکیل می‌شود، گفت: شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها تاکنون بیش از ۲۵ هزار مصوبه داشته و جزء جلساتی است که بیشترین مصوبات را دارد و مهمتر از تعداد مصوبات، اجرای ان‌هاست که تاکنون ۸۷ درصد مصوبات این شورا در سطح کشور محقق شده است.

وی تاکید کرد: بنای این کار خیر این است که دسترسی عادلانه برای دانش‌آموزان را فراهم کند، الگوی منطقه باشد و ظرفیت‌های مردمی و نهادها را پای کار بیاورد.

نوری با بیان اینکه برای پای کار آوردن بیش از پیش ظرفیت مردم و نهادها نیاز به تغییراتی در قانون شوراهای آموزش و پرورش داریم که اختیارات بیشتری به مردم بدهیم، اظهار کرد: با توجه به آموزه‌های دینی و فرمایشات رهبر انقلاب به نظر می‌رسد که این اتفاق بیفتد و با توجه به شعار مردمی‌سازی دولت باید این کار را انجام دهیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اقدامات این وزارت و مقایسه وضعیت امروز با ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی گفت: رشد دانش‌آموزان از ابتدای انقلاب تاکنون ۲ برابر شده و از ۸ به ۱۶ میلیون رسیده اما رشد کلاس‌های درس بیش از ۳ برابر بوده است.

وی ابراز کرد: سرانه فضای آموزشی در ابتدای انقلاب به ازای هر دانش‌آموز ۱.۵ مترمربع بود اما الان علی‌رغم تمام تحریم‌ها و مشکلات به بیش از ۵ مترمربع رسیده و این یکی از برکات حضور و مشارکت مردم در کمک به نظام تعلیم و تربیت است.

نوری خاطرنشان کرد: رشد بیش از ۱۶ برابری اردوگاه‌های فرهنگی - تربیتی دانش‌آموزی، رشد بیش از ۱۵۰ برابری مدارس استعدادهای درخشان که امسال ۲۰ مدال طلا در المپیادهای جهانی داشتند و رشد مدارس فنی نیز از جمله این دستاوردها است.

وی با اشاره به ارتقای سرانه‌های حوزه سواد بیان کرد: نرخ باسوادی افراد ۱۰ تا ۴۹ ساله حدود ۴۷ درصد در ابتدای انقلاب بوده که امروز به حدود ۹۷ درصد رسیده و این از برکات تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان حضرت امام‌خمینی(ره) است.